Indrė Baikaitė
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS:12
350 gramų |
sviesto (kambario temperatūros) |
350 gramų |
cukraus |
7 vienetai |
kiaušinių |
200 gramų |
miltų |
150 gramų |
krakmolo |
2 šaukštai |
grietinės |
1 šaukštelis |
vanilinio cukraus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Plakant dėti po vieną trynį į sviesto masę ir plakti, kol susidės visi.
3.
Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
4.
Baltymus išplakti iki standumo ir sudėti į tešlą. Atsargiai išmaišyti. Sudėti grietinę, išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta įdėti dar grietinės.
5.
Orkaitę ikaitinti iki 220 laipsnių (jeigu orkaitė turi galimybę, įjunkite kaitinimo funkciją iš viršaus).
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, kišti į orkaitę ir kepti, kol truputį paruduos.
7.
Kai apkeps pirmas sluoksnis, išimti kepimo formą iš orkaitės, pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus, sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos.
8.
Supjaustyti, kol šiltas. Skanaus!