Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, o taip pat ne mažiau pamėgti ir prancūzų, šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių yra daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.
Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Artėjant Užgavėnėms bus puiki galimybė paįvairinti blynų repertuarą, tad pradėkime kelionę aplink blynų pasaulį!
Tailandietiški „Thai Roti“ blyneliai
Lankantis Tailande ir vaikščiojant vietinėse gatvėse galima užuosti „Thai Roti“ kepamų blynelių kvapą. Savo išvaizda jie šiek tiek primena žinomus „Crepes“ lietinius, tačiau jų gaminimas skiriasi. Tam, kad tešla išgautų reikiamą plonumą, yra minkomi maži tešlos rutuliukai, kurie mėtomi ir tuo pačiu yra tempiama tešla. Įdarui naudojami bananai, o ant viršaus pilamas kondensuotas pienas ir šokoladas. Video pamokėlė blynams – čia.
Savo spalva ir vitaminais išsiskiriantys „Avokado blynai“
Blynai, išpopuliarėję savo žaisminga spalva, patinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, norintiems palaikyti sveiką gyvenseną. Blynelių spalvai išgauti naudojami natūralūs produktai : avokadas ir savojos kopūstas.
„Indijos skonio pikantiškas kiaušinių blynas su svogūnais“
Indijoje blynų ingredientai neapsiriboja tik kiaušiniais, miltais ir pienu. Be įprastų miltų, dar yra naudojami ir ryžių miltai, lęšių ar net avinžirnių miltai. Indijos virtuvė turi daugybę skonių ir kvapų, todėl egzistuoja apie 20 indiškų blynų receptų. Vienas iš populiariųjų – pikantiškas kiaušinių blynas, patiekiamas kaip pjaustytas pyragas. Patiekalas labai panašus į omletą, yra tik vienas skirtumas, kad visi miltai ir daržovės yra sumaišomi su pienu ir kiaušiniais.
„Ricotta blyneliai“, primenantys rusų ūkininkų sūrio blynus
„Ricotta“ blyneliai savo skoniu primena rusų ūkininkų sūrio blynus, mėgstamus vaikų ir suaugusiųjų. Tai rusų blynų tipo patiekalas „Syrniki“ pagamintas iš ūkininko sūrio. Blyno išorė yra auksinės rudos spalvos su nuostabiu sviesto skoniu, o viduje blynas purus ir švelnus. Naudojami kokosų miltai papildo gražią tešlos konsistenciją. Minkšti viduje, auksiniai išorėje!
„Japoniško stiliaus blynai“
Japonai mūsų tradicinius paprastus blynus, kurie yra daug lankstesni ir plonesni, nusprendė perkelti į kitą lygį ir kepti juos aukštus ir storus. Šiuos blynus galime išsikepti iš įprastų blynams skirtų produktų, tačiau tokio purumo ir lengvumo blynelį išgausite tik apvalioje aukštoje formelėje. Patiekti lėkštėje jie atrodys kaip mažos kempinėlės! Norintiems išmokti – video pamokėlė čia!
Mini blynų iešmeliai
Blynai Lietuvoje laikomi tradiciniu Užgavėnių patiekalu. Artėjant šiai šventei, kiekviena šeimininkė puikiai žino savąjį blynų receptą, tačiau kartais ir jį norisi paįvairinti. Mini blynų iešmeliai lėkštėje – puiki idėja, pakelti nuotaikai tiek vaikams tiek suaugusiems. Iškepti daug blynų Užgavėnėms gali tapti rimtas iššūkis. Siūlome Jums variantą, kuris ne tik padės sutaupyti laiko, bet leis nepersivalgyti bei papuoš Užgavėnių stalą.
Jums reikės:
- Pakuotės „Kauno Grūdų“ mišinio blynams arba lietiniams blyneliams
- 370-450 ml pieno arba vandens
- Medinių iešmelių
- Bananų kivi, apelsinų ar kitų sezono metu randamų vaisių
- Cukraus pudros, šokoladinio/karamelinio kremo arba klevų sirupo pagardinimui
Blynų iešmelių receptas puikiai tiks ir vasaros sezoną, dekoruojant šviežiomis braškėmis, šilauogėmis ar kitomis uogomis.