Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
Kopūstai, 3 kg
Morkos, 500 gr.
Česnakai, 5 skilt.
Juodieji pipirai (malti), 1 a.š.
Vanduo, 750 ml
Cukrus, 180 gr.
Druska, 2 v.š.
Juodieji pipirai (žirneliais), 10 vnt.
Aliejus, 250 ml
Actas, 250 ml
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Iš kopūstų išpjaukite kietąją dalį ir smulkiai supjaustykite. Česnakų skilteles smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, pagardinkite maltais pipirais.
Išvirkite marinatą. Vandenį užvirinkite, suberkite druską, cukrų, aliejų, pipirų žirnelius, šildant ant nedidelės ugnies maišykite iki kol cukrus ir druska ištirps. Nukelkite nuo ugnies, porą minučių palaukite, supilkite actą, permaišykite.
Kopūstų ir morkų mišinį užpilkite marinatu. Paslėkite plačia lėkšte ar pan. Palaikykite kambario temperatūroje parą.
Po paros salotas sudėkite į indelius, užpilkite skysčiu (kuris nusistovėjo inde, jame bus marinatas ir išsiskyrusios sultys).
Salotas laikykite šaldytuve.
Labai skanios ir pigios salotos. Galima pagerinti paprika, kmynais, spanguolėmis.
Sveikata.lt