Graikiškos makaronų salotos

 

Paruošimo laikas:

Apie 30 min.

Porcijų skaičius:

4

Ingredientai:

Vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti, 2 vnt.

Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vnt.

Alyvuogių aliejus, 3 v.š.

Raudonojo vyno actas, 2 v.š.

Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gr.

Virti/konservuoti avinžirniai, 400 gr.

Supjaustytas vidutinio dydžio agurkas, 1 vnt.

Trupinta feta, 0,5 stikl.

Supjaustytos alyvuogės, 0,3 stikl.

Švieži arba džiovinti raudonėliai pagal skonį

Gaminimo instrukcija:

Dideliame puode išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

Kol makaronai verda, sumaišykite dubenyje actą, aliejų, česnaką ir pomidorus.

Makaronus perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į dubenį su pomidorais. Įmaišykite avinžirnius, agurką, fetą, alyvuoges ir raudonėlius.

Tai - šiek tiek kitoks graikiškų salotų variantas, papildomai praturtintas baltymais. Jeigu prieš patiekdami kurį laiką palaikysite šaldytuve, bus tik skaniau. Patiekite su pitos traškučiais arba valgykite tiesiog taip.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode