Perlinių kruopų salotos su paukštiena

Paruošimo laikas:

Apie 30 min.

Porcijų skaičius:

5

Ingredientai:

Perlinės kruopos, 1 stikl.

Alyvuogių aliejus, 0,25 stikl.

Raudonojo vyno actas, 3 v.š.

Smulkinti šalotiniai svogūnai, 3 v.š.

Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.

Virta/rūkyta vištienos arba kalakutienos krūtinėlė, 1 vnt.

Supjaustytas arba tarkuotas sūris (Gouda, Čederio ar kt.)

Kubeliais supjaustyta geltonoji paprika, 1 stikl.

Susmulkintas saliero stiebas, 1 vnt.

Prinokęs avokadas, 1 vnt.

Saulėje džiovinti pomidorai, susmulkinti, 0,75 stikl.

Gaminimo instrukcija:

Perlines kruopas išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Perliekite šaltu vandeniu, nusunkite.

Dideliame dubenyje išplakite actą, aliejų, pipirus ir smulkintus svogūnus. Sudėkite kruopas, smulkiai supjaustytą paukštieną, sūrį, papriką, salierą, avokadą ir pomidorus.

Jei salotas ruošiate iš anksto (pavyzdžiui, į darbą), avokadą reikėtų įmaišyti prieš patiekiant. Išeina sveiki ir visaverčiai pietūs! 1 porcija turi apie 440 kcal.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode