Receptas toks paprastas, kad, jei baklažanai sode ar darže ir neauga, tai galima bent vieną nusipirkti parduotuvėje. Taigi:
- 1 baklažanas,
- 200–250 g varškės,
- 2–3 šaukštai natūralaus jogurto ar grietinės (tiesiog, ką turite šaldytuve),
- Česnako skiltelė (jei norisi) ,
- Krapų, petražolių ar kokių kitų žolelių – irgi, tiesiog, ką turite,
- Druskos ir pipiriukų.
Sudėtingiausias darbas – iškepti baklažano juosteles. Imu baklažaną, nupjaunu abu galus. Gaunasi toks bokštelis. Tada baklažaną supjaustau juostelėmis ir kepu. Aliejaus pilu labai nedaug, kad baklažanai nebūtų permirkę ir riebūs.
Kitas žingsnelis – pasidaryti varškės užtepą. Nėra ko veikti, nes visus ingredientus – varškę, grietinę ar jogurtą, susmulkintą česnako skiltelę ir petražoles, krapus, druską, pipirus – tiesiog sumaišome. Jei turite virtuvės kombainą, galite jame išplakti. Jei neturite – tą galima padaryti ir rankelėmis. Tik svarbiausia – viską daryti su meile.
Kai turime iškeptas baklažano juosteles ir varškės užtepą, po šaukštelį ar šiek tiek daugiau dedame ant baklažano ir jį suvyniojame į ritinėlį. Jei tiekiate svečiams, pabarstykite kokiais žalumynais.
Jei iki šiol Jums baklažanai nepatiko, paragavę tokių ritinėlių, tikiu, turėsite dar vieną mėgstamą patiekalą.
Šaltinis