Idėjos Užgavėnėms – blynai, kurie padės skaniai išvaryti žiemą

Retas lietuvis, minėdamas Užgavėnes, praleidžia progą pasigaminti ar pasivaišinti blynais. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad tautiečiai blynus Užgavėnių laikotarpiu ne tik gamina namuose, bet ir gausiai juos perka parduotuvėse. O su norinčiais artimuosius nustebinti išskirtinio skonio blynais dalijamės trimis „Maximos“ maisto gamybos ekspertės Brigitos Baratinskaitės siūlomais receptais.

Žalieji brokolių blynai

„Šie blynai bus ne tik gardus, bet ir sveikesnis Užgavėnių skanėstas. Kaip žinia, brokoliai yra itin maistinga daržovė, o ir jos blynams suteikiama žalsva spalva puikiai tiks pavasario kvietimo šventei“, – sako B. Baratinskaitė.

Blyneliams prireiks:

Nedidelio brokolio

2 kiaušinių

Apie 35 g parmezano sūrio

3 šaukštų miltų

2-3 skiltelių česnako

Šiek tiek druskos ir pipirų

Gaminimas:

Brokolio žiedus nuplauname ir verdame garuose 5-6 minutes. Pavirtus žiedus nuplauname šaltu vandeniu. Tuomet juos smulkiai supjaustome, maišome su kiaušiniais, tarkuotu parmezano sūriu, miltais, druska pipirais ir smulkintu česnaku. Svarbu šį mišinį gerai išmaišyti. Tuomet belieka blynus kepti keptuvėje ant aliejaus, kol jie gražiai apskrus. Iš keptuvės išimtus blynus rekomenduojama sudėti ant popierinio rankšluosčio. Taip pasišalins aliejaus likučiai. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, nesaldintu jogurtu ar kitu mėgstamu padažu.

Grikių ir varškės blynai su obuoliais

„Dar vienas puikus maistingesnių ir skoniu nustebinti galinčių blynų receptas Užgavėnėms ir ne tik. Be to, šie blynai lengvai paruošiami, todėl tiks neturintiems daug laiko“, – sako B. Baratinskaitė apie grikių ir varškės blynus.

Blyneliams prireiks:

Stiklinės virtų grikių

100 g varškės

Kiaušinio

2 šaukštų miltų

Arbatinio šaukštelio cukraus

50 ml šilto pieno

Obuolio

Gaminimas:

Į varškę įmušame kiaušinį, įdedame cukraus ir viską išmaišome. Tuomet į mišinį įpilame šildytą pieną, įdedame sutarkuotą obuolį, grikius, druską ir viską gerai išmaišome. Įdedame miltus ir dar kartą viską gerai išmaišome. Šaukštu įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus išdėliojame blynus ir po keletą minučių pakepame iš abiejų pusių. Keptus blynus patiekiame su mėgstamu pagardu.

Blynai su ožkos sūriu

„Šie blynai tiks norintiems sotesnių ir išskirtiniu skoniu pasižyminčių blynų. Jie turėtų patikti tiek mažiems, tiek dideliems“, – sako B. Baratinskaitė.

Blyneliams prireiks:

450 g ožkos sūrio

2 kiaušinių

4 valgomųjų šaukštų cukraus

Stiklinės miltų

Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Šiek tiek druskos

Gaminimas:

Į dubenį dedame ožkos sūrį ir šakute ar šaukštu sutriname iki vientisos masės. Dedame kiaušinius, druską, tris ketvirtadalius stiklinės miltų ir viską gerai išmaišome. Iš šios masės formuojame blynelius, kuriuos išvoliojame likusiuose miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Iškeptus blynus galima patiekti su grietine, uogiene ar medumi.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode