Pomidorų ir žuvies troškinys

 

Ingredientai

  • konservuoti pomidorai be odelės: 2 skardinės (po 400 gramų)
  • pankoliai: 1
  • česnako skiltelės: 2
  • paukštienos sultinys: 300 mililitrų
  • baltas sausas vynas: 150 mililitrų
  • balta žuvies filė: 400 gramų
  • išvirtos ir išlukštentos krevetės: 200-300 gramų
  • petražolės: pluoštelis
  • aitrioji paprika: truputėlio
  • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų

Instrukcijos

  • Pradžioje pankolį nuplauname bei susmulkiname.
  • Tuomet didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame nulupto bei susmulkinto česnako gabalėlius. Pakepiname apie 2 minutes, bei suberiame pankolį ir maišydamos kepiname dar maždaug 5 minutes., iki pankolis suminkštės.
  • Suberiame prieskonius, supilame vyną bei maišydamos kaitiname maždaug 5-6 minutes.
  • Tada supilame sultinį, įberiame druskos bei sukratome pomidorus. Kaitiname apie 15-20 minučių ant nesmarkios ugnies, iki masė ims šiek tiek tirštėti.
  • Į pomidorų masę keptuvėje sudedame nuplautos žuvies gabalėlius. Keptuvę uždengiame bei kaitiname maždaug 3-4 minutes.
  • Sumetame į keptuvę krevetes, pakaitiname kažkur 2 minutes, kad jos sušiltų. Įmaišome susmulkintas petražoles.
  • Patiekiame su balta paskrudinta duona. Skanumėlis!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode