Tyrinėjo Jutonių pilkapyną

 

Birželio 26 d.– liepos 2 d. Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazistai, jų istorijos mokytojos Silva Paulauskienė ir Irena Tiškienė, drauge su jaunaisiais Utenos krašto archeologais dalyvavo Jutonių (Dubingių) pilkapyno archeologiniuose tyrimuose.


Vadovaujami VšĮ Kultūros paveldo akademijos programų koordinatoriaus, archeologo Ramūno Šmigelsko, baigiamųjų klasių moksleiviai ir jų mokytojai susipažino su pagrindiniais kultūros vertybių tyrimo būdais, archeologinių tyrimų metodika, naujausiomis skaitmeninėmis paveldo dokumentavimo ir tyrimo technologijomis bei alternatyviais metodais. Projekto įgyvendinimo metu vasaros archeologijos mokyklos dalyviai buvo supažindinami ne tik su archeologijos mokslo principais, metodais, tačiau ir su gretutinėmis sritimis: archeologine rekonstrukcija („Gyvosios archeologijos“ užsiėmimai), antropologija, paveldosauga ir kt.
Pagrindinis VšĮ Kultūros paveldo akademijos organizuojamos vasaros archeologijos mokyklos tikslas – vykdyti motyvuoto ir gabaus istorinės bei archeologinės pakraipos jaunimo neformalius kultūros paveldo ir archeologijos srities mokymus vasaros atostogų metu.
Birželio 29 d. jaunuosius archeologus Dubingiuose aplankiusi Mažeikių rajono savivaldybės administracijos paveldosaugininkė Rūta Končiutė-Mačiulienė tikisi, jog ateinančiais metais panaši archeologinė stovykla bus surengta ir mūsų rajone. Juolab, kad kitais metais planuojama pradėti Griežės II piliakalnio (Židikų sen.) tvarkybos darbus.

Savivaldybės Kultūros ir sporto skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode