Pasivažinėjimas dviračių aikštyne – pavojingas

 

 

      Mažeikiškiai jau seniai skelbia pavojų ir nerimauja dėl Mažeikių riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių aikštyno, esančio Pavenčių g., šalia Juodpelkio parko. Jų manymu, tokia padėtis, kokia yra dabar, labai greitai gali prišaukti nelaimę, kai nukentės ten pramogaujantys vaikai ir jaunimas. Dėl to dažniausiai kaltinama rajono valdžia.

Imasi saugos priemonių

      Kaip informavo Mažeikių rajono savivaldybės Ryšių su visuomene skyrius, minėtas Mažeikių riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių aikštynas yra avarinės būklės ir jame būti ar važinėti pavojinga, tačiau jis priklauso ne Mažeikių rajono savivaldybei, už jį atsakingas bankroto administratorius, kuris ir turėtų pasirūpinti aikštyno priežiūra.

      „Savivaldybės darbuotojai nuolat aptveria aikštyną „STOP“ juosta, pakabina įspėjamąją informaciją. Visa tai nesustabdo norinčiųjų ten pabūti – teritoriją juosiančios juostos ir informacija nuolat nuplėšiamos, o jaunimas ir vaikai toliau nesaugiai važinėjasi. Savivaldybė kreipėsi į Mažeikių rajono policijos komisariatą ir sutarė, kad minėta teritorija bus stebima vaizdo kamera, įrengta ant kitoje aikštyno pusėje esančio daugiabučio gyvenamojo namo stogo“, – teigiama Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.  

Netinkamai atlieka pareigas

      Riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių aikštynas priklauso bankrutavusiam VšĮ Mažeikių sporto centrui, kurio bankroto procedūras vykdo bankroto administratorius UAB „Genora“, netinkamai atliekanti savo pareigas ir taip keldama pavojų aikštyne besilankantiems jauniesiems mažeikiškiams.

      Savivaldybė ne kartą informavo apie pavojingą aikštyno būklę, siuntė registruotus raštus šios bendrovės direktoriui Audriui Bakšaičiui, reikalaudama užtikrinti aikštyne besilankančių asmenų saugumą, pagreitinti objekto pardavimą. Kadangi nesiimama jokių saugos priemonių ar priežiūros darbų, Savivaldybėje nuspręsta artimiausiu laiku dar kartą kreiptis į bankroto administratorių ir jį kontroliuojančias institucijas dėl vilkinamų bankroto procedūrų. Tą patį gali padaryti ir patys gyventojai – bankroto administratorės UAB „Genora“ kontaktai: direktorius Audrius Bakšaitis, tel. 8 600 23480, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

      Savivaldybė prašo visų gyventojų nesilankyti šio pavojingo statinio teritorijoje, nes konstrukcijos sulūžusios, pavojingos ir kelia grėsmę sveikatai ir gyvybei, ypač būtina drausti ten lankytis vaikams.

Gajutė ABELKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode