Jūros šventėje – ir kapela „Subatvakaris“

 

Savaitgalį Klaipėdoje šurmuliavo grandiozinis, įspūdingu didžiulių laivų ir burlaivių grožiu stebinęs, įvairiausių pramogų, atrakcijų bei užburiančių vaizdų kupinas renginys – Jūros šventė, kurioje dalyvavo ir Mažeikių rajono atstovai.

Džiugino smagia muzika ir dainomis

Į didžiausią, tūkstančius lietuvaičių ir svečių iš viso pasaulio sukvietusį vasaros renginį, jau 58-ąjį kartą surengtą Jūros šventę, įsiliejo ir Mažeikių rajono Tirkšlių kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Subatvakaris“, kuriai vadovauja Antanas Erlickis, muzikantai.

Lietuvos etninę kultūrą ir tautinį paveldą šventės dienomis pristatančios Tautinio paveldo krantinės „Tai, kas tikra“ scenoje pasirodžiusi kapela džiugino šventės dalyvius smagia muzika ir dainomis. Pro šalį ėjusieji sustojo ir klausėsi kapelos dainų, netruko įsilieti į linksmai šokančiųjų ratelį. Ypač šauniai publika sutiko jaunąjį kapelos narį Igną, kuris visus sužavėjo šmaikščia žemaitiška daina.

Dalyvavo ne pirmą kartą

„Labai džiaugiamės  galimybe koncertuoti šiame nuostabiame renginyje. Dalyvaujame jau nebe pirmą kartą, tad mus, kaip nuolatinius Jūros šventės dalyvius, pakvietė ir šiemet. Šaunu būti šios gražios ir didingos šventės dalimi. Grįžtame pasisėmę teigiamų emocijų, gerų įspūdžių. Dar ilgai turėsime, ką prisiminti: šiltas publikos priėmimas, geras oras, puiki nuotaika – ko daugiau reikia“, – šypsojosi kapelos vadovas A. Erlickis ir džiaugėsi, jog ši vasara kolektyvui itin darbinga – užimti visi savaitgaliai, kadangi kapela kviečiama koncertuoti ne tik Mažeikių rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Pagerbė LR Prezidentė

Savo apsilankymu renginio dalyvius pagerbė Jūros šventės ir Didžiųjų burlaivių lenktynių 2017 „The Tall Ships Races“ globėja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kruizinių laivų terminale, Klaipėdos uoste, oficialioje ceremonijoje, ji pasveikino Didžiųjų burlaivių lenktynių dalyvius. Ceremonijos metu pakeltos 19 valstybių, kurių burlaiviai atplaukė į Klaipėdos uostą: Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Olandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos, Austrijos, Brazilijos, Portugalijos, Omano, Čekijos, Bulgarijos ir Lietuvos vėliavos.

Daugybė renginių ir pramogų

Šiauriniame Dangės krante, krantinėje, šventės dalyviai galėjo apžiūrėti įvairius amatininkų dirbinius iš molio, medžio, tekstilės, įsigyti naminių mėsos gaminių, duonos.

Įvairiose miesto erdvėse šurmuliavo mugės, skambėjo muzika, vyko sporto varžybos, senovinių automobilių paradas miesto gatvėmis, seminarai ir edukacinės programos, pristatyta senovinių laivų ekspozicija, muzikiniai, kino ir teatro projektai, vyko neįprastų rekordų siekimas. Visa tai miesto svečiams padėjo susipažinti su uostamiesčiu, pajusti jo dvasią. Vakare koncertavo žinomos grupės ir atlikėjai, šventę vainikavo įspūdingas fejerverkas.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode