Kai nesi vienas ir nesijauti vienišas

 

 

Rugpjūčio 29 d. Mažeikių menų studija „Erdvė“ pakvietė mažeikiškius ir svečius iš kitų miestų į viešąją biblioteką, prisijaukinti rudeninę poezijos ir fotomeno paukštę eilėraščių posmų, fotografijų ir dainų šventėje „Duetai“.

 

 

Pasitiko paroda

 

Renginio salėje svečius pasitiko nauja Gitanos Jazdauskienės spalvotos fotografijos paroda, o ant kėdžių buvo pridėliota margaspalvių popierinių paukštelių, kurių kiekvienas turėjo,  po vieną ar kelis, išrašytus neįvardintų mažeikiškių literatų posmus (Geltonas auksas papuošė laukus. / Pabudo saulė - rytas nuostabus.) 

 

Nauji užmojai veda į priekį

 

Menų studijos ir literatų klubo vadovė Eglė Mažonienė pasidžiaugė, kad, padedant renginio rėmėjams – rajono savivaldybei ir viešąjai bibliotekai, pavyko suorganizuoti dar vieną klubo šventę. Įdomu tai, kad fotografijų parodą „Dvi aistros arba ties pusiaukele“ G. Jazdauskienės jubiliejinio 50-to gimtadienio proga, savo lėšomis paruošė ir padovanojo mažeikiškė Alma Kerpauskienė.

Tuo tarpu, jau gerai žinomi ir visiškai jauni (Martyna, Kamilė) poetai skaitė savo kūrybą pagal pasirinktas ir jiems artimas fotografijas.

Antroje renginio dalyje Vilhelmina Imbrienė pristatė savo naujausią poezijos knygelę „Nuoga širdis“. Knygos redaktorius, žinomas skuodiškis Eugenijus Zabitis (Pranis Žvinklys) sakė, kad eilėraščių rašymas yra pozityvi veikla. Jam patiko autorės raštingumas ir nuoširdumas, kai reikėjo tiesiog sudėlioti tai, kas gerai parašyta. „Knyga rudeniška. Bet ir mūsų amžius jau irgi rudeniškas. Nors ir alsuoja rudeniu, Vilhelminos poezija nėra liūdna“,– sakė svečias iš Skuodo.

Po to skambėjo ne viena poetės atliekama daina, o bičiuliai ir kolegos negailėjo plojimų. Gėlėmis, posmais ir mielais suvenyrais sveikino saviškiai literatai, svečiai ir bičiuliai iš Plungės bei Kretingos.

Dėkodama už dėmesį ir sveikinimus, Vilhelmina pasidžiaugė, kad jau baigia išleisti 8-ąją savo dainų kompaktinę plokštelę. „Gerai, kai nesi vienas ir vienišas“,– dėkodama klubo nariams sakė švytinti, charizmatiška, bet kukli moteris.

Viena iš klubo senbuvių, Asta Brazaitienė, kalbėdama apie dabartinę vadovę sakė: „Eglė buvo tas žmogus, kuris po dviejų metų pertraukos pabandė atgaivinti ir pažadinti iš rudenio lapų poezijos paukštę. Jai tai pavyko ir klubo veikla vėl atgijo“.

Vytas Aleknavičius

Autoriaus nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode