Biblioteka džiugina nauja paroda

 

Mažeikių viešosios bibliotekos antro aukšto koridoriaus stenduose eksponuojama nauja paroda iš bibliotekininkų kolekcijų „Knygos simbolis daiktuose“. 

 

Tai – nors ir nedidelė, bet gana įdomi ir jauki paroda. Knyga mus lydi per visą gyvenimą, todėl neatsitiktinai ir jos simboliai atsispindi pačiuose įvairiausiuose daiktuose, aplinkoje, suvenyruose, mieluose niekučiuose. Atrodytų, kad bibliotekos darbuotojų sumanymas nėra kažkoks labai ypatingas ir naujas, tačiau būtent tokia paroda padeda geriau pažinti tai, ką dažnas kiekvieną dieną turime, naudojame ir liečiame, bet kartais nepastebime. Suvenyrai iš kelionių, raktų pakabukai, atšvaitai, pieštukinės, skirtukai, atvirutės, indai parodiniuose stenduose laukia smalsių lankytojų.

Viename iš stendų, po stiklu yra tokie žodžiai: “Atversta knyga reiškia žmogų ar dalyką, kurį lengva suprasti, o užversta knyga lieka paslaptimi“ (Bruce-Mitford M.).

Tobulindama savo darbą ir organizuodama daug įvairių parodų bei renginių, Mažeikių viešoji biblioteka nuolatos stengiasi, kad tokių paslapčių būtų kuo mažiau.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotrauka iš organizatorių archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode